Достапни линкови

Зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи


Илустрација.
Вкупниот откуп и продажбата на земјоделски производи во декември 2012 година изнесува 3,086 милијарди денари што претставува зголемување за 92,9 отсто во споредба со истиот месец од 2011 година. Според податоците на Државниот завод за статистика, зголемување на вкупниот откуп и продажба е забележано кај речиси сите земјоделски производи, освен кај живината, јајцата и рибата.
XS
SM
MD
LG