Достапни линкови

Јанчевски - Се очекува намалување на каматите


Се очекува намалување на каматите на кредитите. Трендот е присутен, но намалувањето оди постепено, рече денеска Ѓорѓи Јанчевски, претседател на Здружението на банкарство при Стопанската комора на Македонија. Според него, намалувањето на каматната стапка на благајничките записи што го направи Народната банка е сигнал за банките. Тој рече дека просечната камата лани била 7,3 проценти.
XS
SM
MD
LG