Достапни линкови

Владина поддршка за отворање бизнис во рурални средини


Илустрација.
Граѓаните кои ќе се одлучат да отворат бизнис во руралните средини ќе добиваат финансиска поддршка од Владата во висина од 50 проценти од трошоците за започнување бизнис. Поддршката се однесува на која било стопанска дејност со исклучок на медицината и фармацијата, соопшти владиниот портпарол Александар
Ѓорѓиев. Тој рече дека за оваа цел Владата ќе одвои околу четири милиони евра, а проценките се дека на овој начин ќе може да се отворат над илјада мали бизниси и да се реализираат најмалку илјади вработувања.
XS
SM
MD
LG