Достапни линкови

Лидерите на ЕУ постигнаа договор за буџетот до 2020-та


Лидерите на Европската Унија, по повеќе од 24-часовни преговори, постигнале договор за буџетот на ЕУ во наредните 7 години. Претседателот на Европскиот совет Херман Ван Ромпуј соопшти преку Твитер дека договор е постигнат. Предлог буџетот сега оди на усвојување во Европскиот парламент, процеј кој ќе трае неколку месеци. Станува збор за значително кратење на рамката на трошоци до 2020-та година, која беше во висина од 960 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG