Достапни линкови

Продолжуваат разговорите за предлог-буџетот на ЕУ


Продолжуваат разговорите на самитот на Европската унија за надминување на разликите околу предлог – буџетот. Северноевропските земји бараат намалување на трошоците додека земјите од јужна и источна Европа бараат да не се кратат расходите за инфраструктура и земјоделство. Претседателот на Европскиот совет Херман вон Ромпуј повика на компромис. Предлог-буџетот е за периодот од 2014 до 2020 година а предвидени се трошоци од еден трилион евра.
XS
SM
MD
LG