Достапни линкови

Самит на ЕУ за новиот буџет


Лидерите на Европската унија на дводневниот состанок што почнува денеска во Брисел ќе разговараат за новиот седумгодишен буџет на Унијата. Тоа ќе биде втор обид да се дојде до компромис откако првиот пропадна во минатиот ноември. Европската комисија предложи буџет од над билион евра. Германија, Франција и некои други северни членки на Унијата инсистираат на помали трошоци, особено за европската администрација и земјоделските субвенции.
XS
SM
MD
LG