Достапни линкови

САД со нови санкции против Иран


Ирански танкер за нафта
САД ќе воведат нови тешки санкции со кои ќе го намали пристапот на Иран до приходи од нафатата и ќе ги казни оние кои се поврзани со наводната владина цензура.
Според соопштението, ќе бидат преземени посилни санкции за трансакциите на Централната банка на Иран и другите финансиски институции со што ќе се ограничи способноста на Иран да ги користи приходите од нафтата, кои се наоѓаат во странски финансиски институции и ќе ја спречи репратијацијата на фондовите.
XS
SM
MD
LG