Достапни линкови

Бугарските земјоделци повторно на протести со тракторите во Софија


Бугарските производители на житарки најавија дека со трактори ќе блокираат делови на Софија од 18 до 22 февруари.
поради доцнењето на исплатата на субвенциите. Земјоделците бараат брза исплата на европските субвенции во износ од околу 500.000 евра, што требало да ги примат до крајот на јануари.
Поради недостиг на пари во буџетот, бугарската Влада одлучи да ја одложи исплатата на субвенциите за неколку недели, односно до март и април.
Бугарските фармери еднаш веќе влегоа со трактори во Софија. Кон крајот на 2011 година земјоделците своето незадоволство го изразија поради намалувањето на буџетските средства за аграрот.
XS
SM
MD
LG