Достапни линкови

Оланд бара заштита на еврото од манипулации на берзите


Францускиот претседател Франсоа Оланд изјави денеска дека во евро-зоната мора да биде креирана политика за курсот на валутите со цел еврото да биде заштитено од ирационални движења на курсните разлики. Во говорот во Европскиот парламент во Стразбур, Оланд оцени дека Европа го оставила еврото без заштита од манипулациите со вредноста на валутите, што, според него, во иднина не смее да биде дозволено.
XS
SM
MD
LG