Достапни линкови

Ирска ги поддржува и евро-интеграциите на Македонија


Aмбасадорот на Ирска во Романија Оливер Гроган на Седница на собраниската Комисија за европски прашања во македонското Собрание.
Ирска ја поддржува и охрабрува Република Македонија да продолжи со напорите за полноправно членство во ЕУ. Ќе работиме на ова со голема енергија. Македонските државни институции и политички партии треба да направат сè за надминување на актуелната политичка криза за да има позитивна перцепција во рамките на ЕУ, што би се одразила и во пролетниот извештај на ЕК.

Ова го порача амбасадорот на Ирска, инаку резидентен амбасадор во Букурешт, Романија, Оливер Гроган, кој ги претстави приоритетите и програмата за работа на ирското претседателство со ЕУ за периодот јануари - јуни 2013 годинана на денешната заедничка седница на собраниските комисии за европски прашања и за надворешна политика и членовите на Националниот совет за евроинтеграција.
XS
SM
MD
LG