Достапни линкови

Србија и Косово ќе разменат офицери за врски


Белград и Приштина наскоро ќе разменат оперативни офицери за врска, кои ќе работат во канцеларии при мисиите на ЕУ, пишува „Вечерње новости“.
Србија планира да испрати свој офицер во Приштина до 15 февруари. На таа должност ќе биде назначен Дејан Павичевиќ, кој во моментот е раководител на српскиот тим во техничкиот дијалог Белград-Приштина.
Задачата на Павичевиќ ќе биде да ја надгледува примената на договорите постигнати во текот на дијалогот, воден меѓу двете страни во Брисел.
Во Приштина тврдат дека нивниот офицер за врски Љуљзим Пеци,ќе има дипломатски имунитет, но Белград тоа го демантира.
XS
SM
MD
LG