Достапни линкови

Пораст на стапката на невработеност во САД


Бројот на новоотворени работни места во Соединетите држави во декември лани изнесуваше 157 илјади, но и покрај тоа стапката на невработеност во јануари скокна од 7,8 на 7,9 проценти. Американското министерство за труд денеска соопшти дека во минатата година просечно секој месец биле отворани за 127 илјади нови работни места повеќе од очекуваните.
XS
SM
MD
LG