Достапни линкови

Сенатот на САД усвои мерка за задолжување на земјата


Американскиот Сенат одобри мерка која и овозможува на федералната влада да продолжи да позајмува пари во наредните 4 месеци. Претставничкиот дом во минатата недела исто така ја усвои оваа легислатива, па се очекува претседателот Барак Обама да ја потпише, со што таа ќе стане закон.
Мерката ја суспендира границата за задолжување на земјата до 19 мај, со што и овозможува на владата да продолжи да позајмува пари за да ги плаќа своите сметки и да избегне колапс.
XS
SM
MD
LG