Достапни линкови

ХРВ загрижени поради насилствата врз новинари на Западен Балкан


World -- Human Rights Watch logo,undated
Почитувањето на човековите права во земјите од Западен Балкан не одговара со аспирациите на регионот за европска интеграција, се наведува во денеска објавениот годишен извештај за човековите права за 2013 година на организацијата Хјуман рајтс воч, јави БТА. Во регионот е забележан одреден напредок во судските процеси за воени злосторства. Сепак, послаб напредок е забележан во однос на намалувањето на дискриминацијата и нападите врз ромското малцинство и изнаоѓањето на решенија за исполнување на барањата на бегалците. Хјуман рајтс воч изрази загриженост поради регистрирани случаи на насилство против новинари во 2012 година.
XS
SM
MD
LG