Достапни линкови

Сарачини: 2 насто раст е остварлив затоа што е проектиран со конзервативен метод.


Министерот за економија Ваљон Сарачини
Министерот за економија Ваљон Сарачини смета дека проценката на ЕБОР дека економијата на Република Македонија во текот на 2013 година ќе се зголеми за 1,8 насто е блиска до стапката на пораст на БДП од 2 насто која ја проектираа Владата на Република Македонија и ММФ.
Според Сарачини, таквата стапка е реално остварлива, затоа што е проектирана со примена на конзервативен метод.
Сарачини во интервју за МИА вели дека доминатно ќе биде влијанието на градежништвото, особено по најавите на владата за интензивирање на капиталните градежни интервенции во областа на патната и железничката инфраструктура и енергетиката.
XS
SM
MD
LG