Достапни линкови

Македонија на состанок на земји без излез на море во Лаос


Во Лаос во март ќе биде одржан состанок на државите од Азија и Европа кои немаат излез на море.
Целта на оваа средба, на која е најавено и учество на Македонија, е да се унапредат трговските рути кон морињата.
Блок на 31 земја без излез на море е формиран во Обединетите Нации во 2001 година.
XS
SM
MD
LG