Достапни линкови

Ново опасно загадување на воздухот во Пекинг


Пекинг, 29.01.2013.
Загадувањето на воздухот во Пекинг достигна ниво опасно по здравјето на луѓето. Американската амбасада денеска соопшти дека загадувањето било толку големо што не можело да се измери со апаратите кои ги поседува амбасадата. Кинеските власти им порачаа на граѓаните на Пекинг да не излегуваат од домовите. Слично загадување во овој град беше забележано пред две недели. Како главна причина за тоа се наведува брзиот стопански раст на земјата и немањето казни за големите фабрики.
XS
SM
MD
LG