Достапни линкови

Кина ќе произведува воени авиони со голема носивост


China - A TV grab shows new jumbo air frieghter, the Y-20
Кина во саботата успешно тестирала домашно изработен товарен воен авион. Според кинеските медиуми, авионот Y-20 има максимум носивост до 66 тони кои може да ги пренесе на далечина од 4400 километри.
Кина моментално за таквие намени ги користи руските Иљушин - 76 .
Кина исто така соопш-ти и дека извршила успешен тест на замјен ракетен систем за пресретнување.
Освен што станува збор за одбранбен систем други детали нема.
XS
SM
MD
LG