Достапни линкови

Новиот строг закон против пушењето пред Думата


Новиот строг закон против пушењето денеска оди на вотор читање во руската Дума. Со него се предвидува забрана на пушењето на универзитетите и училиштата, работните места, станбените згради, локалниот и меѓуградскиот превоз. Тој ќе ги зголеми значително акцизите за тутунот. За да биде донесен тој треба да помине три читања во Думата и да биде потпишан од претседателот Владимир Путин.
XS
SM
MD
LG