Достапни линкови

Истрага на ООН за нападите со беспилотни летала


Специјалнииот известувач за човекови права и контратериоризам на ООН, Бен Емерсон започна истрага за целните убиства на цивили со беспилотни летала. Тој рече дека напредокот на технологијата на беспилотните летала бара нејзино регулирање со соодветна правна рамка. Нападите со беспилотни летала се поприлилично конторверзни во изминативе неколку години. Американски официјални претставници ги имаат прогласено за ефикасно средство во борбата против тероризмот, но криотичарите обвинуваат едека често пати жртви се и цивили.
XS
SM
MD
LG