Достапни линкови

Во Стразбур расправа и за слободата на медиумите во Европа


Georgia -- People take part in a flashmob to mark World Press Freedom Day in Tbilisi, 03May2012
На Парламентарното собрание на Советот на Европа во Стразбур се расправа за состојбата во Косово, слободата на медиумите во Европа, ефикасноста на Судот за човекови права, претстојната Конвенција на Советот на Европа за спречување на недозволената трговија со човечки органи, пост-мониторинг дијалогот со Бугарија, како и хуманитарната состојба во конфликтните зони и областите зафатени од војната меѓу Грузија и Русија. На редовната зимска сесија учествува и делегација на Собранието на Република Македонија.
XS
SM
MD
LG