Достапни линкови

„Хјуман Рајтс Воч“ со критика за властите во Египет


Центрите на тортура во Сирија, обележани од Human Rights Watch
Меѓународната „Хјуман Рајтс Воч“ соопшти дека властите во Египет бесправно вратиле двајца сиријски бегалци назад во нивната родна земја. Двајца Пакистанци од Сирија исто така се во опасност од депортирање. Претставникот на организацијата Бил Фрелик рече дека властите во Египет, согласно меѓународните конвенции, не смеат да депортираат лица кои се во опасност во земјата од каде мигрираат.
XS
SM
MD
LG