Достапни линкови

МААЕ ќе го посети Иран


Инспекторите за нуклеарна програма денеска ќе ги продожат разговорите во Техеран околу иранската нуклеарна програма. Претставници од Меѓународната агенција за нуклеарна програма се надеваат дека ќе имаат пристап до воениот комплекс Парчин каде што се сомневаат дека Иран врши нуклеарни тестирања. Иран до сега одбиваше пристап во Парчин но од Министертсвотот за надворешни работи рекоа дека сакаат да ги тргнат сите нејаснотии околу нивната нуклеарна програна но се надеваат дека Западот ќе ги признае нивните нуклеарни „права“ кои вклучуваат збогатен ураниум.
XS
SM
MD
LG