Достапни линкови

Судот го одби барањето на членка на „Пуси Рајот“


Рускиот суд го одби барањето на Марија Алјохина, членка на панк групата Пуси Рајот остатокот од својата затворска казна на која беше неодамн осудена да го одлежи откако нејзиниот син ќе наполни 14 години. Според руските закони, судот може тоа да им го овозможи на жените но ккао што наведе судот годините на нејзинотот дете веќе биле земени предвид при утврдувањето на казната.
XS
SM
MD
LG