Достапни линкови

Ирско преседавање со ЕУ - можна е важна одлука за Македонија


Премиерот на Ирска Енда Кени
Премиерот на Ирска Енда Кени во денешното обраќање на пленарна седница на Европскиот Парламент најави дека проширувањето е еден од приоритети на ирското преседавање со ЕУ.
Кени изјави дека ЕУ очекува Хрватска на 1 Јули да стане полноправна членка и дека ке работи врз унапредување на процесот со Исланд Турција, и Црна Гора.
Според Кени, за време на ирското претседателство се можни важни одлуки и за Македонија, Србија, Албанија и Косово.
XS
SM
MD
LG