Достапни линкови

Пад на прометот во индустријата


Илустрација.
Прометот во индустријата во ноември 2012 година во однос на истиот месец во 2011 е намален за 31,7 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. На домашниот пазар е забележано опаѓање од 47,2 отсто, а на странските пазари за 19,5 проценти. Прометот во индустријата во периодот јануари-ноември 2012 година е намален за за 83,7 проценти во однос на истиот период во 2011 година.
XS
SM
MD
LG