Достапни линкови

Иран: пад на извозот на нафта


Ростам Касеми
Иранскиот извоз на нафта опаднал за 40 насто во последните 9 месеци од воведувањето на санкциите на Западот. Министерот за нафта Ростам Касеми изјави дека овој податок е проследен и со намалување од 45 проценти на враќањето на парите од нафта во земјата.
Признанието на Касеми е значајно, затоа што тој беше еден од иранските претставници кои досега не признаваа дека извозот на иранската нафта трпи штети од санкциите на САД и на ЕУ.
XS
SM
MD
LG