Достапни линкови

Домаќин на ОИ 2020 ќе биде Истанбул, Мадрид или Токио


Истанбул, Мадрид и Токио се кандидираа за домаќини на Олимписките игри во 2020.
Преставници на овие градови денеска ги поднесоа нивните кандидатури до Олимпискиот Комитет во Лозана. Преставници на Комитетот, пак, ќе ги разгледуваат понудите и ќе ги посетат трите града во март. Домаќинот ќе се избере со тајно гласање во Буенос Аирес на 7 септември.
XS
SM
MD
LG