Достапни линкови

Позитивни економски сигнали во САД


Американските берзи растат по владината објава дека во декември се остварени нови 155 илјади работни места во САД.
Се очекува Доу Џонс да ја оствари својата најдобра недела за изминативе 6 месеци со пораст од 3,5 насто. Слично растат и индексите Насдак и Стандард анд Пур. Берзите посебно позитивно реагираа по договорот во Конгресот за одбегнување на фискалната бездна во САД.
XS
SM
MD
LG