Достапни линкови

Ал Џезира ја купува телевизијата на Ал Гор


Американски медиуми јавуваат дека „Ал Џезира“ се согласила да потроши околу 500 милиони долари со цел ја купи кабелската телевизија „Курент ТВ“ што ја отвори поранешниот американски потпретседател Ал Гор. Оваа кабелска телевизија емитува во повеќе од 40 милиони американски домови, додека Ал Џезира на англиски јазик, која е во сопственост на катарскста влада, е достапна само во 5 милиони домови во САД.
XS
SM
MD
LG