Достапни линкови

САД - заврши истрагата за Гугл


U.S.Federal Trade Commission Chairman Jon Leibowitz
Американската Федерална Комисија ја заврши истрагата за Гугл и заклучи дека Интернет Компанијата не манипулирала со резултати со цел да им наштети на ривалите.
Ова по 19 месечна истрага се смета за голема победа на Гугл кој, сепак, се согласи да престане со практиката на преземање материјали од конкурентите, како Мајкрософт и други, и нивно постирање како свои.
Гугл се обидува пред Европската Унија да покрене слична истрага но засега без успех.
XS
SM
MD
LG