Достапни линкови

Швајцарска банка ке се затвори по даночни злоупотреби во САД


Најстарата швајцарска банка Вегелин анд Ко најави затворање откако е прогласена за виновна затоа што им помагала на 100 тина богати американци да избегнат плаќање данок од најмалку 1,2 милијарди долари.
Банката ќе плати 58 милиони долари а засега не е познато дали ќе бидат објавени имињата на тајните американски клиенти.
Оваа банка е формирана во 1741 со седиште во малото градче Сент Гален.
XS
SM
MD
LG