Достапни линкови

Драстично кратење на платата за пратениците кои го бојкотираат Парламентот


Пратениците кои ја бојкотираат работата на Собранието на РМ, од овој месец ќе земаат една третина од платата која им е исплатена во последниот месец, се вели во соопштението од Парламентот. Ваква одлука била донесена на координацијата кај претседателот на Парламентот Трајко Велјановски, одржана на 31 декември 2012-та година. Било договорено и правен тим да ги документира сите случувања на 24-ти декември и да биде утврдена одговорноста за случувањата кои го нарушија угледот на Собранието на Македонија.
XS
SM
MD
LG