Достапни линкови

Бугарските цркви ги отвораат вратите за бездомниците


Архивска фотографија: Студ во Бугарија.
По наредба на митрополитот на Варна Кирил Ковачев, во текот на студените месеци кога температурите паѓаат многу под нулата, сите храмови во градовите и селата на митрополијата ќе мора деноноќно да бидат отворени за бездомниците и скитниците да се засолнат од временските непогоди. Црквата на сите нив ќе им обезбеди топол оброк и по потреба облека.
XS
SM
MD
LG