Достапни линкови

Карикатури за животот на пророкот Мухамед


Францускиот сатиричен магазин „Шарли Хебдо“ во специјално издание од 64 страници објавува карикатури за животот на муслиманскиот пророк Мухамед. Од оваа списание демантираат дека стрипот бил провокација, односно дека станува збор за сликовно прикажување на она што за Мухамед пишувале муслимански пистатели. Во 2006 година неколку карикатури на Мухамед предизвикаа насилни протести на муслиманите во светот.
XS
SM
MD
LG