Достапни линкови

Ирска го презема претседавањето со ЕУ


Од денеска па во наредните шест месеци со ЕУ ќе претседава Ирска која што годинава слави 40 години од влегувањето во ЕУ. Ова ќе биде нејзино седмо претседавање со Унијата. Ирска беше претседавач 2004 година кога членки на Унијата станаа десет земји од кои осум поранешни комунистички држави. Во втората половина од годината претседавач со Унијата ќе биде Литванија.
XS
SM
MD
LG