Достапни линкови

Над 30 милиони туристи ја посетиле Турција во 2012 година


Turkish President Abdullah Gul
Во изминатите 11 месеци Турција ја посетиле над 30 милиони туристи од странство. Според податоци на турското Министерство за култура и туризам тоа е за половина процент повеќе во однос на истиот период минатата година.
Само во ноември пристигнале два насто повеќе странци во споредба со истиот месец лани.
Најмногубројни се туристи од Германија и од Русија. Истанбул е најпосакувано место за посета од страна на туристите. Вкупно 44, 61 отсто од туристите во 2012 година го посетиле Истанбул
XS
SM
MD
LG