Достапни линкови

ОН со нова конференција за договорот за трговија со оружје


Генералното собрание на ОН гласаше за одржување на конференција на која ќе се направи обид за постигнување на договор за регулирање на глобалната трговија со оружје. Конференцијата е закажана од 18 до 28 март во седиштето на организацијата во Њујорк.
Последниот обид за постигнување на договор беше во јули, откако земјите како САД, Русија и Кина побараа поввеќе време за да ги разгледаат предлозите.
XS
SM
MD
LG