Достапни линкови

Мал пад на акциите и цената на нафтата во САД


Акциите и цената на нафта во САД забележаа мал пад поради зголемувањето на загриженоста дека американските политичари нема да бидат во можност да постигнат договор за спречување на фискалната криза. Останува помалку од една недела до завршувањето на 2012 година, кога е крајниот рок за Белата куќа и законодавците да се договорот за буџетот на земјата.
Доколку не биде постигнат договор серија на намалени трошоци и даночни зголемувања кои изнесуваат над 600 милијарди долари автоматски ќе стапат на сила на почетокот на наредната година.
XS
SM
MD
LG