Достапни линкови

Владата достави дополнет предлог-буџет до Собранието


Владата на Република Македонија, вечерва го разгледа и усвои дополнетиот предлог на Буџетот за 2013 година и го достави истиот до Собранието на усвојување. Како што соопшти владината прес-служба, Владата го донесе дополнетиот предлог Буџет, откако претходно, согласно закон и процедура ги доби од Собранието на Република Македонија извештаите на собраниските комисии во однос на предлогот на Буџетот за 2013 година.

„Владата работи и се однесува конструктивно и одговорно, согласно законите и во интерес на граѓаните и нивните права, интереси и потреби“, стои во соопштението.
XS
SM
MD
LG