Достапни линкови

Доделени наградите "Мито Хаџивасилев Јасмин"


Наградата за новинарство и публицистика „Мито Хаџивасилев Јасмин“ денеска им беше врачена на Мира Костиќ- Коцев, Зоран Трајчевски, Свето Стаменов и Блерим Исени. Костиќ-Коцев и Трајчески, двајцата вработени во Радио Скопје, наградата ја добија за дологогодишна работа во новинарството, додека Стаменов, исто така од Радио Скопје, и Исени за публицистика. Претседателот на Одборот за доделување на наградата Веле Смилевски на свеченоста по повод врачувањето на наградата истакна дека македонското новинарство во вакви кризни периоди ја покажува својата виталност со професионални стандарди.
XS
SM
MD
LG