Достапни линкови

"Стандард енд пурс" го зголеми кредитниот рејтинг на Грција


Меѓународната агенција за рејтинг „Стандард енд пурс“ го зголеми за шест степени рејтингот на Грција од „селективен банкрот“ до В- и ја определи како „стабилна“ долгорочната перспектива на земјата, која користи меѓународна помош.
Одлуката да се зголеми оценката на Грција за шест степени ја одразува „силната одлучност“ на земјите од еврозоната „да ја задржат припадноста“ на земјата кон монетарната унија, се наведува во соопштение на агенцијата за рејтинг.
XS
SM
MD
LG