Достапни линкови

Намален прометот во индустријата


Илустрација.
Прометот во индустријата во периодот јануари-октомври 2012 година во однос на истиот период лани е намален за 14,6 отсто, додека во октомври 2012 година во споредба со октомври 2011 бележи пад од 10,9 отсто. Како што соопшти Државниот завод за статистика, прометот во индустријата во октомври годинава е зголемен за 5,4 проценти во споредба со претходниот месец. Најголем е падот на прометот во Енергија за 98,1 отсто.
XS
SM
MD
LG