Достапни линкови

Иран со критика до Европскиот Парламент


Насрин Сотудех и Џафар Панахи
Иранските власти упатија кртика кон европскиот Парламент за наградата за човекови права на двајца десиденти од земјата. Европскиот Парламент во октомври им ја додели наградата Сахаров на иранската адвокатка и политички активист Насрин Сотудех и иранскиот филмски режисер Џафар Панахи поради нивната храброст во одбраната на фундаменталните слободи.
XS
SM
MD
LG