Достапни линкови

ОН-светската криза повеќе ги погодила жените


ОН соопштија дека светската економска криза ги погодила жените повеќе од мажите на пазарот на труд, при што не се очекува подобрување и во наредните години. Меѓународната организација за труд соопшти дека јазот меѓу невработените жени и мажи се зголемил годинава, бидејќи 13 милиони работни места за жените биле уништени.
Организацијата не изрази оптимизам дека ситуацијата брзо ќе се поправи до 2017 година.
XS
SM
MD
LG