Достапни линкови

Азаров и натаму премиер на Украина


Микула Азаров
Украинскиот Парламент го потврди Микула Азаров како премиер на Украина. Вршителот на должноста прв заменик премиер Валериј Корошковски во знак на протест поради вториот мандат на Азаров си поднесе оставка.
За Корошковски, Азаров е неспособен да превземе реформи во земјата и да го одбрани нејзиниот европски курс.
XS
SM
MD
LG