Достапни линкови

За убиството на Политковскаја 11 години затвор


Дмитри Павличенков
Судот во Москва го осуди поранешниот полицаец Дмитри Павличенков на 11 години затвор поради неговата вмешаност во убиството на новинарката и активистка за човекови права Ана Политковскаја во 2006 година. Во пресудата се прецизира дека тој му го дал оружјето на убиецот на Политковскаја. Тој исто така треба да му плати скоро 100 илјади долари на нејзиното семејство. На Павличенков му беше судено одвоено од другите петмина осомничени за убиството.
XS
SM
MD
LG