Достапни линкови

Без пробив во последните разговори меѓу Иран и МААЕ


Нуклеарните инспектори на Обединетите Нации и на Иран се согласија повторно да се состанат на 16 јануари.
Како што се јавува на овие последни разговори во Техеран не е постигнат напредок на разговорите, иако иранците тврдат дека има извесен прогрес.
ОН се обидуваат да утврдат дали Иран се обидува да развие нуклеарно оружје и бараат пристап до воениот комплекс во Паршин.
XS
SM
MD
LG