Достапни линкови

Протести и контра протести во Египет


Каиро - „Не за Уставот“
Денеска во Египет се планираат протести и контра протести на опозицијата и поддржувачите на претседателот Мухамед Морси. Тие се најавени во врска со контроверзниот референдум за новиот устав за кој опозицијата бара одложување. Војската во Египет е овластена со полицијата да ја одржува безбедноста и може да апси цивили.
Нацрт уставот,е составен од исламските партии кои доминираат во собранието. Опозицијата и групите за човекови права сметаат дека со него не се гарантираат основните слободи и заштитата на жените и малцинствата.
XS
SM
MD
LG