Достапни линкови

Хелсиншки комитет најави иницијатива до Уставен за законот за клевета


Хелсиншки Комитет заедно со уште неколку невладини организации најавија дека ќе поднесат иницијатива до Уставниот суд за поведување постапка за оценување на уставност на одредбите од Законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда. Во соопштението е наведено дека практиките на власта со притисок и закани да го спречат протокот на слободната мислам преку креирање на законска регулатива со која се зголемува цензурата е сериозна закана за човековите права.
XS
SM
MD
LG